Wednesday, 28 December 2011

Hah! da bocor rahsia ko !

Assalamualaikum and hello !

"Hah , da bocor da rahsia adik ! Kenape tak ngaku !,,," kate mak kepada adik ... "Hah ! kate nak berlajar la konon,,,tapi asal mak nampak kamu bertext ngan kawan ..".kate mak kepada kakak ==" .."Hah ! kamu tngah buat ape tuyh nak ngorat anak dara jiran kita ker....!" kata mak kepada abang .. :O

Senarai kat atas nih bukn sifat2 keluarge sye xD .. tapi cume nk tau je ntah prangai kat atas nih same ngan perangai kat keluarga kamu xD .. Mak selalu menengking kite,selalu memarahi kita,,membebel dekat kita and so on .. tapi kite jawab ape -->"kejap la mak !".."eee mak nie ! bisingla !"..."kejap la mak !"..."bosan la dapat mak macam nie..!" .. cra nie kan kita menjawab dengan mak kita kan??!

Ye.. spe p0n prnah ckp ckp salah satu dari jawapan tuyh..tapi kadang2 buat kerja tak ikhlas xD .. tapi saya selalau sediyh tengok mak saya kena menampung kita ! :( jangan tanya "ayah takda ker?" kite malaz nak jawab ><  

Baca ayat-ayat berikut dan sapu atas ubun-ubun anak sambil berniat dan berdoa kepadaNya apa yang kita hajatkan. Boleh juga amalkan bila nak beri anak minum air, baca ayat-ayat tu tiup-tiup pada air. Tujuannya seperti yang disebut di ataslah, supaya anak-anak jadi orang baik, soleh, lembut hati, dengar cakap mak ayah, taat perintah Tuhan dan sebagainya.
1.Surah Al-Fatihah (1 kali)2.Ayat kursi (1 kali)3.Surah al-Insyirah (1 kali)4.Surah Toha ayat 1 hingga 7 (1 kali)5.Dipetik dari:Anakkusayang.com

Okla guys smpai sni jela kite p0st untuk ari nie bubye :)

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Friday, 23 December 2011

Lawak tak,,?


Hoho,, tahun nie ramai yang selalu pamirkan muke yang dekat atas nie xD .. Kenape yek ,,??  Klakor kerww.. tpi bgi saya muke die gagah sngat xD ,,takot ade ,,tak tak0t p0n aderw,,,,!

Nak tng0k lagi muke or cite tentang dier ,,?  
Nah !
Eh Eh Sebelum Tuyh Korg Klik Sini Dulu Bru Leh Tengok >>>SINI<<< dan >>>SINI<<<
0k Da G00d !
Nah !
 Dan Nah !

Hoho Apela ! muke seram2 and cute2 gituh kn ! okla k0rg smpai sni jela sye p0st utk ari nie yek ^^
Assalamualaikum~



Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Tuesday, 20 December 2011

Cara Nak Daftar Cbox baru !! ^^

Assalamualaikum & Hola !
Nmpok2 sye kn da janji nak bagitau cbox aper ^^


K . Fine ,,nie cbox barunyer ,,ya nmpak brlainan dripada  shoutmix ,,Shoutmix lagi cantik la bagi sye,,,Tapi shoutmix kne bayar,,tuh susahnyer ==" ok ade yg tak tau cmne nk daftar an ^^ ,,sebelum tuyh korang kne klik kat sni >>>KLIK<<< Dan yg nie ! >>>KLIK<<< Ok da ? Good ^^ 

Ok Now ! korg gi web nie !>>WEB<< Da? !   ok ,korg klik sign up at atas tuyh ,,Nmpak?! 0k G00D !

Dia akan keluar cmni kan ^^
klik gambar untuk melihat dengan jelas ^^v

0k korg isi sume tuyh dulu ! ^^ ok da?! Then korg klik "create my cbox" at bawah tuyh !^^ # Jgn lupe tick "I have read and do agree to the Cbox terms and conditions of service.

Ok Da lepas tuyh dia akan keluar macam nie.

Klik untuk melihat dengan jelas ^^v

0k korg gi kat email korg,,confirm kn email korg ^^,,Da ! ?  0k Good ! mesti belambak email at email korg kn ==" sme le kitew --" ,,, Ok lepas da confirm email tuyh,,korg log in balik ^^,,da log in...? 

korg akan nmpak mcm nie ..
klik untuk melihat dengan jelas ^^

Korg klik "look and feel" then die akan keluar "colour and fonts" ^^

Then die akan keluar mcam nie ^^v
klik untuk melihat dengan jelas ^^v

0k korg tukar la colour and fonts yg korg suke  ,,Lepas k0rg da tukar,,korang klik apply,,yg sye bulatkn tuyh gmbar atas nie ,, Da? ! 

Ok die akan keluar like this 

Korg klik "Get Your New Code" Then korg scroll bawah2 korg akan nmpak nie :)

K0rg copy code tuyh 0k ,,,Then ko gi >>>Dashboard>Design>Add A Gadget>HTML/JavaScript>Paste code cbox korg ^^ 

Senang kn ^^ ,, kihkihkih ^^ ,,ok esok sye post citew baru lak nyer ^^ Assalamualaikum~ bubye ~










Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Saturday, 17 December 2011

O.O Wat Happen !?

Assalamualaikum & Hola !
Sebelum korg baca entry nih ,,tolong klik yang Ini>>KLIK<<  Pastuh klik yang nie lak >>KLIK<< Okay Da ?^^ 
Klik gambar untuk melihat dengan jelas ^^

Ok Fine ! #kenapa die tulis important mesej kenape yek !  Ayat tuyh la yg sering didengar !  lepas sye da klik ayat "Imprtant Notice" tuyh keluar la cmni ..

klik untuk melihat dengan jelas


Okay Nmpak !kalau nk bce lebih lanjut klik >>>SINI<<<   Susah la,, kite nk pkai kan ! So nk buat ape.. hmmm ok korg jgn risau ade shoutmix yg lagi bgos dri nie cute2 gituh ! kalau korg nk tau ..korg tunggu esok yek ! ^^  Sabar !!!! 

Ok Assalamualaikum ! jawab dlu ! =="







Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Thursday, 8 December 2011

o.o Macamna boley jdi nie o.o

Assalamualaikum & H0la !
Haishhh hari ini manyak pelik kan ! .. Ape yang pelik kat bl0g sye nie .. cu tengok cu teng0k >< .. tak jumpe ?! 0kay sye bgi hint cube tng0k at tepi tuh .. tuh  tuh --->>> da nmpak?! pelik tak ...! 

Daripada yg penuh cmni !

Trus ke mcm nie =.="

Hah ! amacam pelik tak.. first2 mmg gelisah pastuh lepas tngok Sys Lyssa cakap macam nie :

klik gambar untuk melihat jelas

Lega sngat bila kat lyssa cakap cmtuh... mesti korg pon ada kehilangan follower kan...haha nak balik follower korg t..kite tanye sama orang pro bab2 blog nie hahah ! okla guys ! Assalamualaikum ~




Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Wednesday, 7 December 2011

Lapar La =.="

Assalamualaikum And Hola !

Korang lapar tak ?! =.=" saya lapar sangat nie tak tau nak makan ape tula tak reti masak..yg reti masak nasi jew XD  Cube korg tengok makanan nie sedap tak :O

Ratatouille

Pernah tengok makanan nie ?! >< ala yang cite cartoon tuh  pernah tengok tak?!  Ala yang nie ....

Trailer je bukan full ><

Haha Klakar benor... nak tengok semue part movie nie tak ! kalau Nak tengok Klik sni---->Ratatouille


Jangan kata sedap kite tak tau recipe die jom bongkar recipe die nak ...Tengok Tengok gambar bawah nie Tengok ! ade **** tak >< jom bongkar sekarang ><

eh eh takde la yang ****

alhamdullilah kalau takda la >< kalau korang nak tau recipe dia korang boleh klik at sini --->Recipe try la tngok2 mna recipe

haishhhh sediy lagi nie sebab takda makanan nak makan ! waaaa tolong2 sesiapa boley antarkan pizza .. tapi duit korang yang bayar hoho.. tkde la gurau jew relax la Lapar Nie ! okla smpai at sini jela saya nak selongkar kat peti ais saya jap XD Bye Assalamualaikum~ oit jawab dulu !



Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Tuesday, 6 December 2011

Thanx sngat ^^

Assalamualaikum & Hello ! ^^ Hoho maseh2 kepada follower2 sye ek ?! ^^ kerana sudi follow blog yg buruk nie >< .. Hehe baru je buat da mencecah 19 followers ^^ hepy giler la ><

Sebelum buat blog yg baru nie.. orang follow pon sikit jew 5 cmtuh la ... tapi sekarang da 19 Alhamdullilah ^^ bnyak kne belajar nie... hmmm... kalau yg rmai follower tuh mesti orang yg trkenal macam artis ke budak hot ke ..mcm tuh la.. ade gak yang ramai follower sebab owner blog tuh buat toturial kan ^^ tips la or lirik2 lagu cmtuh ^^  okla guys utk tajuk nie ..smpai sini je la ek malaz nak cite panjang2 XD ~Assalamualaikum~

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Hey ! Header baru meyh !

Assalamualaikum n Hola ! Ape yg brlainan skrang ^^ .. Trus masuk2 tngok ade header bru >< cntik tak?! >< kalau x cntik komen sekarang ! grrr... sye tk copy2 org punye taww ... nk jadi copycat baik tkpayah pergi masuk longkang jela >< 

First2 buat tuh hm... mmg la susah nk kene pkai photoshop la .. confuse la gak bru blajar.. tpi try2 tngok link2 yang ajar kn kite mcmana nk pkai bnde tuh.. akhirnyer alhamdullilah dpt gak blajar ^^ 

Sebelum header baru nie.. ade gmbar kucing an ... sowy tak ambil gambar sebab tak ada printscreen gambar nie pon sye guna biase2 je pastuh save .. ><  suke sngat kucing2 nie sebab comel an .. tapi dah tk amik da sebab macam tk sesuai walaupon die cute..>< ..sebagai header la.. tapi kalau yg lain mmg sesuai =D 

Bytheway korg .. kalau ade freebies header korg leh tak tunjukkan kat sye ...ntah 2 sye suke ..=D mana tahu kan ...ade yg buat cntik tapi org kate tuh burok .. ade gak yg buruk tapi org kate cantik #amik hati le tuh ><  Haha. 

Okla guys.. sye stop at sni dlu yek untuk title nie .. K baiii Assalamualaikum #oit oit tunggu jawab dulu jgn trus bla :)

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Saturday, 3 December 2011

Oit budak !

Assalamualaikum! oit budak jawab hehe  dari tdi buat sye pening aja meh >< hatoyai ! Disini kacau disana kacau >< buat nie acau buat sna kacau ... nak makan susah nak minum susah >< mengacau aja kerje tuh 

Pastuh kerje die tuh asyik nk conteng,koyak buku org aja ><  nk tau spe tuh .. tula adik sye pling nakal xD kalau org lain die layan fuhh special punya tpi kalau adik-bradik kemain kacau sna kacau sni geram dibuatnye..Nak nasihat pon tk boley cmna nie =.=" 

cube mk sye branak kan adek yang sopan-sntun,peramah ..alahai bestnyer #mengelamun sekejap >< tapi nih kn ketentuan Allah.. Allah ynag berkuasa ..kite hanya hamba Allah..menerima keputusanya :) 

Tapi kn korg kalau kite balas balik ape yg dia buat bila da besar nnti ...kalau dia kaya..kite plak miskin nk mintak duit sikit pon tak boley..jadi korg mulai sekarang baik korang amik hati adek2 korang ..mana tau bila da besar nnti korg malaz bekerja adek2 korg kje..korg leh mintak adik2 korang duit.. haha

Ada gak budak yang nakal jadi pandai .. macam aadik sepupu sye tuh fuhh..nak kebeno tpi pndai~ bijak otaknye tuh hehe

kla guys akuh cadangkan korg baik2 la dgn adik beradik korg yek ok bye assalamualaikum~

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Wednesday, 30 November 2011

Girl btul tak?! ^^

Assalamualaikum ! Jawab-jawab kalau tak jawab dose hehe =.=" First nk ucapkan sowy sebab sye lme dah tak post >< .. Pastu nak berterima kasih pada orang yang baru jadi followers saya.. Thanx Taww jasa anda amat dikenang ><  Eleh yela tuh .. 

O.O nampak tak gambar di atas?! >< ade tak salah satu daripada korang semua ada perangai macam nie hehe  ngaku ngaku -.-  Confirm ada ! hehe tkyah sorok2 pon da tau hehe .. kalau sye adalah sikit tapi yang lebih nya saya selalu tak mengaku kalau saya buat tapi orang lain yang kena ><  sowy tau kepada orang yang terkena >< ish ish nak kena ni ! >:O  

Ok gambar yang first tuh kan ... yang ada dialog "Where's my phone?!?" ye yang tu la.. okay sbenarnyer phone dia ade kat bawa pillow tapi malaz nak cari haishhzz da lupa letak mana.. ini takpela kat rumah cuba kat tertinggal kat mall .. lagi susah nak kena cari =.="

Ok gambar yang kedua yang di dialog kan bergini "I cant find my sunglasses anywhere!" haishh tkkan la tak nampak sunglasses dia ada kat atas kepala..tkkan tak rasa kot..tengah rasa apa kat atas kepala tuh ..? Burung kesayangan ke .. nanti sape2 suruh burung tuh berak kat ats kepala dia baru la nak rasa .. asyik nak tanya orang je..><

Ok gambar yang ketiga "I lost my favorite pencil!" tu tu pegang ape tuh haishhzz takkan la tak rasa .. mesti mengelamun pegang tangan boyfriend kan >< tapi rajin jugak kan .. nak cari pensil untuk belajar.. rajin2 tapi tak semestinya >< haha

Ok gambar yang last iaitu yang berdialog "Who stole my calculator." tadi belajar takkan lupa letak kat mana ! >< baik takpayah pakai calculator pakai otak je senang hmmm ><

"La La La" nada orang yang tak mengaku ><  haha thanx korang sebab amik masa nak baca post nie ... saya share saja ma ... kot kot nanti orang tuh berubah ..hehe mana tau ... okla guys sampai sini je entry nyer Bye Assalamualaikum ^^ oit tunggu jawab dulu ><

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Thursday, 24 November 2011

Cute akk ^^

Assalamualaikum&Hello
Cute tak kitten tuh ^^ #angkat kening# haha semestinya ciptaan Allah sumenyer cute2 an :) takde yg tak cute nyer :) Tapi itu bukan citew nye .. Citew die pasal sye yg da buat blog bru nie .. agak2 korg cntik tak =.='' kalau pndangan sye adalah kurg skit2 tpi pndangan org len mesty berbeza an Jadi pendapat korg kalau sye punye blog nie ade kurang2 skit Tolong komen ek ? =.=''' 1-4 hari nk kne complete blog nie aduhai susah2 ! mule bile buat blog mmg susah nk wat nie tu nie haishzzz kadang2 buat org peniing jeeee .. kla korg sye nk edit agi nie bye Assalamualaikum !

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !

Monday, 21 November 2011

Second Blog Waaaa ='(

Assalamualaikum & Hello !
Haishhh Terpakse wat second blog :( .. Blog yg prtame tuh background die da mcm trok sngat ... Apa pon korg Jadi Follower akuh tawwww Byeee Sedih Sngat !

Hepy-Hepy La Slalu Yek ^^ !